Zomervakantie aan het Lago di Ledro

Afgelopen zomer zaten we aan het Lago di Ledro, een meertje in Noord-Italië. Het meer ligt ten westen van het Gardameer, in de provincie Trento. De omgeving rondom het meer is schitterend en nodigt uit tot allerlei sportieve activiteiten, zoals wandelen, fietsen, zwemmen, bergbeklimmen, etc. Maar goed wij hadden vakantie, dus wij deden het rustig aan ;-). In de omgeving liggen een paar leuke stadjes en dorpjes, zoals Riva del Garda, Limone, Malcesine, een stadje met enorm veel tassenwinkels en een aardig kasteeltje (ook Goethe wist dit stadje op waarde te schatten), en het klimmersparadijs Arco (heerlijk ijs bij Gelateria Artigianale Tarifa). Een grote stad in de omgeving is Verona, op ca. 5 kwartier rijden van onze camping (Camping Al Sole in Molina di Ledro). Verona is een prachtige stad, voornamelijk beroemd van het amfitheater, waar zomers grote opera's worden uitgevoerd. De stad is echter ook beroemd van Shakespeares Romeo en Julia. De stad staat sinds 2000 op de werelderfgoedlijst van de Unesco.


We hebben natuurlijk niet alleen op onze luie kont gezeten, maar naast de nodige autotripjes, hebben we ook nog wel iets sportiefs gedaan, zoals b.v. canyoning (canyoning integral canyon palvico val di ledro). Dit was echt een geweldige ervaring. Helaas heb ik er geen foto's van, maar een paar dagen later hebben we de plek nog eens een keer bezocht en toch maar even paar foto's gemaakt van het gat waar we uiteindelijk uit tevoorschijn kwamen.Daarnaast hebben we nog een bergwandeling gemaakt. Eerst met de kabelbaan in Adano naar de top van de Paganella (2125 mr.) en vervolgens terugwandelen naar het dorp, 1000 meter lager. Dit viel ons nog lelijk tegen. Het was wel te doen, maar voor m.n. mijn dochter iets te pittig. Het liep flink steil naar beneden, door voornamelijk bos, met veel glibberige paden en rotsen. En de volgende dag natuurlijk spierpijn....

Ook leuk om te doen was het waterpark Canevaworld, met als topattractie de Stuka (alleen voor de echte durfallen zoals Ewout en Daan), 32 meter vrije val.

Kortom, de vakantie was weer leuk en de foto's zijn te zien in ons fotoalbum

Reacties

BroomLog op Instagram