Warm, warm, warm...

En dat was het. Warm, te warm, zelfs voor mij, want ik kan wel tegen een beetje hitte, maar afgelopen zondag was het toch een beetje...
Maar er moest gelopen worden en wel de halve marathon van Leiden. Vorig jaar zou dat mijn eerste halve marathon worden, maar door blessureleed kon ik daar niet aan meedoen. Inmiddels heb ik mijn eerste al gelopen, de CPC en dit werd dan mijn officiële tweede halve marathon.

De eerste kilometers gingen goed, Gemiddelde lag onder de 5:30 per km. Snel voor mijn doen, te snel, maar ik wilde graag bij de pacers voor de eindtijd van 2 uur 5 in de buurt zijn.
Al snel had ik die te pakken, ondertussen een aantal medelopers van RunningGouda al ingehaald. Zij gingen voor een langzamere tijd. Heel verstandig bij dat warme weer.
Uiteindelijk ben ik 7 km achter de pacers blijven hangen. Mooi op een tempo van rond de 6 minuten per km. Dat liep wel soepel.

Daarna ben ik toch weer gaan versnellen en liet de pacers achter me. Bij elke drinkpost nam ik echt de tijd om goed te drinken, wat natuurlijk wel gevolgen had voor de rondetijden, maar uiteindelijk kon ik, weliswaar met pijn en moeite, een tempo van 5:50 vasthouden en finishte ik in een tijd van 02:04:30.
Mooi in de buik van het peloton.
Al met al ben ik tevreden over de tijd. Ik had natuurlijk graag een PR willen lopen, dat zal ik niet ontkennen, maar gezien de weersomstandigheden, was dat geen haalbare kaart.

Volgende uitdaging is de HomeRun op 23 en 24 juni en daarna de halve marathon van Amsterdam...


Reacties

Een reactie posten

BroomLog op Instagram