Doorgaan naar hoofdcontent

Vogelmaal


Reacties

Populaire posts van deze blog

Foto's Afrika Festival 2019 zaterdag

Harouna Samake (Mali)Harouna Sameke is een virtuoos op de N'goni, de traditionele luit uit Mali. Hij speelde bij de legendarische Salif Keita, die ik een paar weken geleden nog heb zien optreden in Carré. Het was een mooi optreden en voor ons een prettig begin van het festival. 


Viviola (Benin)Groep uit Benin, enthousiaste band, maar de muziek beklijfde niet echt. 
Santrofi (Ghana)

Ghanese highlife. Altijd leuk, maar ook niet meer dan dat. Beetje rommelig concert.
Fatoumata Diawara (Mali)Hier keek ik echt naar uit en ze maakte het uiteindelijk ook wel waar. In het begin had ze wat problemen met de afstemming van de muziek -daar hadden alle bands last van - maar gaandeweg het optreden viel alles op zijn plek. Heerlijk optreden van een geweldige artiest met een superstrakke begeleidingsband. Hoogtepunt was het feestje met de kinderen op het podium. Wat een enthousiasme en emotie. Heerlijk. Zou het komen door haar zwangerschap?
4 uur, 1 minuut en 10 seconden

Dat is mijn tijd van mijn eerste marathon. Daar ben ik toch wel super content mee. Vooraf had ik toch wel de nodige twijfels. Mijn enkel voelde echt niet goed en de laatste training en het loslopen ging echt niet lekker.
Maar op het moment suprême was alles goed.

De dag begon al vroeg. Om 6:30 uit de veren. Even een licht ontbijtje en daarna klaarmaken voor de marathon. Alles lag natuurlijk al klaar, maar toch. Nog even de veters perfect in de schoentjes leggen, vaseline op de tepels en de wenkbrauwen, enkel en kuiten insmeren, de gelletjes kaarleggen. Het voedingschema voor de race nog even doornemen en daarna langzaam richting start lopen.
Het startvak lag gelukkig dichtbij ons hotel. Ideaal. Geen gestress met openbaar vervoer. Gewoon 5 minuutjes lopen en hoppa, het startvak in.

Daar werden de zenuwen natuurlijk wel even op de proef gesteld, maar gelukkig werden we al snel weggeschoten.
Mijn debuut op de marathon was een feit.
Al snel liep ik in een comfortabele pace. Rond de 6 km p…

Foto's Afrikafestival 2019 zondag

Toko Telo (Madagaskar)Wat een geweldig optreden was dit. De perfecte start van de zondag. Een heerlijke zangeres en twee geweldige gitaarspelers. Traditionele muziek verweven met jazzy invloeden. De toon was gezet.Daraa Tribes (Marokko)Sahararock op zijn best. Heerlijke repeterende, bedwelmende muziek .. 

Lucibela (Kaapverdië)Muziek uit Kaapverdië. Laat die zomer maar komen. Sinds ik ooit in Lissabon de band Guents dy Rincon heb zien optreden ben ik verkocht. Wat kabbelde die muziek toch ritmisch door je oren heen. Genieten.Gyedu-Blay Ambolley & Sekondi Band (Ghana)Heerlijke highlife die wat mij betreft nog wel een paar uur had door mogen gaan. Wat een vette show, wat een attitude, wat een percussionist en wat een blazers. Perfecte muziek en ik wil ook een rood pak.
BroomLog op Instagram